DE DRIE BIGGETJES EN HET WOLFSPAK

zomerproductie in het Amsterdamse Bostheater

Familievoorstelling met virtuoos spel, taalgrappen, muziek en soepele dansmoves 

Weet u nog hoe het sprookje gaat? In De drie biggetjes en het wolfspak proberen de drie biggen Knor, Knar en Krul koste wat het kost uit de klauwen van de boze wolf te blijven.  

De broers en zus hebben al snel een eigen gepeperde mening over wat er moet gebeuren en hoe. Zo wil de een solo gaan en de ander La Famiglia bij elkaar houden. De knorrige sneren, krulstaartige debatten en ruzies vol nooit eerder gehoorde woorden vliegen over en weer. En dat alles onder de voortdurende dreiging van wolvengehuil in het Amsterdamse Bos.  

De drie biggetjes en het wolfspak is een vrolijke familievoorstelling vol prangende levensvragen met veel dans, muziek en verkleedpartijen. 


Het bekendste Britse sprookje gaat op de schop en verandert in een coming-of-ageverhaal voor de allerjongsten. Hoe overleef je als je moeder je zomaar het huis uitzet? Hoe overwin je angst? Wanneer vertrouw je iemand? En als iedereen zijn eigen verhaal vertelt, hoe weet je dan wat waar is? Clownesk en absurdistisch theater met een snufje satire. 

Regisseur Timothy de Gilde en schrijver Joachim Robbrecht tekenen voor een voorstelling vol varkenshumor. Het duo maakte eerder furore met GTA V. Met Bromance vielen ze in binnen- en buitenland in de prijzen. Hun King Oeboe speelde zowel scholen als Museumnacht Amsterdam plat.

tekst
Joachim Robbrecht i.s.m. Artun Alaska Arasli
regie
Timothy de Gilde
choreografie
Dalton Jansen
dramaturgie
Paulien Geerlings
scenografie
Julian Maiwald, Janne Sterke
kostuums
Sabine Staartjes
muziek
Bart Rijnink
spel
Yamill Jones, Wart Kamps, Jip Smit 

publiciteitsfoto Jan Hoek, scenefotos Sanne Peper


In De drie biggetjes en het wolfspak maakt Timothy de Gilde bij de Toneelmakerij van het bekende sprookje een coming-of-age verhaal vol humor, pakkende liedjes en een verrassende moraal.” Theaterkrant

De drie biggetjes van de Toneelmakerij hebben niks te vrezen, behalve de vrees zelf.” ★★★★ de Volkskrant 

“De drie biggetjes en het wolfspak is dé must-see familievoorstelling van het seizoen.” Musicalnieuws

’De drie biggetjes en het wolfspak’ is een kolderieke voltreffer voor jong en oud’ ★★★★ Telegraaf

“…De drie biggetjes en het wolfspak een bijzonder feestelijk metasprookje, dat niet alleen kind, maar ook begeleider uitnodigt tot reflectie op begrippen als angst, ego en loyaliteit.” Het Parool