LIEFHEBBER

In Reprise: Liefhebber

‘In Reprise’ brengt Nederlands toneelrepertoire weer op de planken. In dit kader werken ArtEZ Toneelschool Arnhem, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Toneelacademie Maastricht, de Academie voor Theater en Dans verbonden aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de opleiding Theaterwetenschappen van de UvA voor het eerst samen aan een voorstelling.

Acht jonge acteurs en een dramaturg spelen Liefhebber (1992) van Gerardjan Rijnders. Het hoofdpersonage is een toneelrecensent die thuiskomt na een voorstelling. Niks deugt van het toneeltoneel dat hij zojuist gezien heeft en een lange tirade over de staat van het theater volgt. Ondertussen is hij blind voor het drama dat zich in zijn eigen huiskamer voltrekt.

In deze nieuwe versie van Liefhebber onderzoekt een jonge generatie acteurs hun eigen verwachtingen van het theater.

Tekst Gerardjan Rijnders Regie Timothy de Gilde Spel Julia Lammerts, Kharim Amier (ArtEZ), Yara Piekema, Quiah Shilue (HKU), Willemien Slot, Thomas Claessens (Toneelacademie Maastricht) Simone Giel, Roan Ten Cate (AHK) Dramaturgie Merel Eigenhuis Vormgeving Janne Sterke Techniek Mark Ruiter, Elisabeth Kaldeway