THE HOT PEACHES

The Hot Peaches zijn een chosen family. Met muziek, dans, fashion en tekst creëren ze een safe space, een veilige plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Hot Peach gastheer Jimmy neemt je mee: “Er is geen tijd te verliezen, ontdek wie je bent. Because tomorrowyou’ll be 80.” 

Het markante drag-mime-performance gezelschap The Hot Peaches vormt de inspiratiebron voor een nieuwe coming-of-age-productie van de Toneelmakerij en DOX. Deze voorstelling toont niet alleen de rolmodellen on-stage maar ook off-stage, zonder de grootse kostuums, make-up en spotlights. The Hot Peaches is een uitnodiging aan het publiek: Wie je ook bent, in welk hokje men je ook probeert te plaatsen, iedereen mag een Hot Peach zijn.

The Hot Peaches reisden tussen New York en Amsterdam. Extravagante shows, opgevoerd in verschillende underground podia, waren een viering van diversiteit, inclusiviteit en vrij zijn. Het publiek zag de performers als rolmodellen. Achter de kostuums en bravoure gingen persoonlijke drama’s schuil. Oprichter Jimmy Camiciaschreef een boek over zijn leven als Hot Peach: My Dear, Sweet Self

Regisseur Timothy de Gilde gaat voor deze voorstelling op dezelfde manier te werk als The Hot Peaches in de jaren 70. Acht hedendaagse performers met diverse achtergronden, privé en als kunstenaar. Ieder brengt zijn eigen discipline mee en samen geven ze vorm aan een veelzijdige performance, waarin ze hun geschiedenis delen over het vinden en vormen van hun eigen identiteit en seksualiteit. Hiermee proberen zij een rolmodel te zijn voor jong en oud. 

regie 
Timothy de Gilde

in co-creatie met 
Harun Balci, Jonathan Brito, Sjaid Foncé, Anne-Fay Kops, Floyd Koster, Lodewijk van Dijk, Ayla Çekin Satijn, Djinti Sullivan

regieassistentie
Isalinde Glerum

tekst input
Magne van den Berg

compositie
Jeremia Jones

choreografie
Melvin Fraenk

dramaturgie
Khadija El Kharraz Alami

kostuums 
Sabine Staartjes

lichtontwerp 
Tim van ’t Hof

met dank aan 
Jimmy Camicia, Jan Robijns, Sanne Peper (scene foto’s), Jan Hoek (pr foto)