JAH!

JAH! van choreograaf Dalton Jansen is een ode aan de zwarte man in een westerse wereld en een viering van vaderschap. Vijf performers zoeken naar hun identiteit en verhoudingen tot elkaar. Wat betekent het om vader en zoon te zijn? Welke trauma’s geef je door en welke laat je los?

Met de voorstelling hoopt Jansen stereotyperingen te ontmantelen: Rastafari zijn betekent meer dan alleen dreadlocks, cannabis en reggae. Het is een levensstijl van vrede, liefde en harmonie. Rasta’s voelen zich sterker verbonden met de natuur, de aarde, de community en het spirituele. Wat kunnen we daarvan leren in deze tijd waarin polarisatie en individualisme hoogtij vieren? 

choreografie en concept Dalton Jansen cast Lucien Denny, Jason Winter, Shaquille George, Romano Haynes, Uhrlice Rosaria, Angelo Pardo eindregie Timothy de Gilde tekst Maarten van Hinte scenografie Julian Maiwald kostuumontwerp Erik Bosman lichtontwerp Jasper Nijholt muziek Tom van Wee adviseur dans en muziek Gerleen Balstra, Frie Trustfull coproductie Theater Rotterdam, Stichting BlackBirds, De Coproducers, Summer Dance Forever met dank aan DNA Next, Nederlandse Dansdagen, Elisia Da Silva Martins Pecas (SONSON), Priscilla Vaas, Nidhi Joshi, Melih Gençboyacı, Joley Groeizaam, Jeffrey Loewenicht, Jivika Biervliet